Tällainen on suomalainen kuluttaja!

Tällainen on suomalainen kuluttaja!

Google pitää yllä kuluttajabarometriä jonka avulla pääset tarkkailemaan kuluttajien verkkokäyttäytymistä. Kävimme kurkistamassa minkälaisen kuluttajan kanssa suomalaiset yrittäjät ovat tekemisissä.

Suomalainen kuluttaja

  • Olemme hanakoita vertailemaan ja tutkimaan tuotteita ennen ostopäätöstä. Itse asiassa kaikista pohjoismaista innokkaimpia. Kun suomalainen haluaa saada lisätietoa tuotteesta tai palvelusta menee 59 % kuluttajista verkkoon. Joten yrittäjät, verkkosivujen sekä verkkokauppojen sisältöjen on syytä olla kunnossa. Muuten ei enää pärjää, ei millään.
  • Olemme alehaukkoja. Tutkailemme hyvin innokkaasti verkosta hintoja.
  • Elämme niukemmin kuin esim. naapurimme. Ruotsalaiset eivät maksa velkojaan läheskään niin tunnollisesti kuin me suomalaiset.

Suomalaista muuten jo 73 % on älypuhelin. Googlen oman tilaston mukaan hauista jo 1/3 tehdäänkin juuri älypuhelimella. Siksi tänä päivänä jokaisen verkkosivun pitää olla responsiivinen, eikä sekään vielä riitä. Mobiilisuunnitteluun pitää laittaa panoksia vieläkin enemmän. Jos et saa kuluttajia viihtymään sivuillasi myös mobiilissa häviät kilpailun.

Kun Googleen hakkaa hakusanan, saa vastaukseksi huikean määrän dataa. Voit käydä yrityksen verkkosivuilla, somessa, katsoa YouTuben videoita tai lukea vaikkapa blogikirjoituksen. Tämä suuri datamäärä tekee meistä myös keskittymiskyvyttömiä. Emme enää jaksa lukea verkkosivuja kovin tarkkaan, vaan katseemme skannaa sivun vain nopeasti läpi. Tämän takia verkkosivulla pitää olla hyvä visuaalinen suunnittelu, hyvä käyttäjäkokemus sekä loistava sisältö. Siksi jos haluat pärjätä tämän päivän kilpailussa jätä homma ammattilaisille. Osta visuaalinen suunnittelu, hyvä käyttöliittymäsuunnittelu, pistä rahaa hyviin kuviin sekä teksteihin sekä palkkaa loistava koodaaja huolehtimaan sivuistasi. Ja ethän jätä hommaa vielä tuohon vaan mainostat sivujasi Googlessa jne. Vain löytymällä voit voittaa.

Yhteenvetona suomalainen kuluttaja on kiireellinen, vertailija, alehaukka, hieman rationaalinenkin ostaja, vaatii palveluista ja tuotteista hyvää laadukasta dataa. Ei siis mikään helppo pakkaus :). Mutta kun verkkosivusi ulkonäkö, toiminnallisuudet ja sisältö on kunnossa olet jo hyvällä alulla.

Olisimme kiitollisia jos jaat kirjoituksiamme:

Scroll Up